Jeugd

Jeugdleden (12 – 18 jaar) trainen 1 keer per week. Interesse? Kom mee trainen!

Sinds 14 oktober 2020 zijn er nieuwe coronamaatregelen van kracht, maar de training van jeugd gaat door. De competitiewedstrijden worden deels vervangen door onderlinge wedstrijden. 

Alle Jeugdteams trainen 1 keer per week op  dinsdag- of woensdagavond, in de sporthal . Behalve tijdens schoolvakanties, dan zijn er geen trainingen. ( of de trainer geeft zelf de verandering aan)

Indeling op leeftijd

Bij het volleybal worden Jeugdteams ingedeeld in 3 leeftijdsgroepen:

  • C-jeugd: 12 – 13 jaar
  • B-jeugd: 14 – 15 jaar
  • A-jeugd: 16 – 17 jaar

Zie nevobo.nl voor de exacte leeftijdsgrenzen per start van het seizoen.

Lid worden S.V. de Griffioen Volleybal Jeugd

Je mag 3 keer gratis mee trainen voordat je beslist of je lid wilt worden. Meld je wel even aan via het inschrijf formulier, dan laten we je weten wanneer je kunt komen trainen. Ook andere vragen kun je via het formulier stellen.

Besluit je na 3 keer meetrainen dat je lid wilt worden, dan ontvang je informatie wat je daarvoor moet doen. Kijk ook op de pagina Lid worden? voor informatie over de contributie en het inschrijfformulier.

Competitie & teams S.V. de Griffioen Volleybal-jeugd

De jeugd van S.V. de Griffioen Volleybal speelt ook mee in de regionale competitie. Ze spelen uit en thuis wedstrijden in de regio rond om Wolvega. In de meeste gevallen zijn de wedstrijden op de vrijdagavond, echter kan het ook op de zaterdag plaatsvinden.

Kleding jeugdleden

De Jeugdteams spelen tijdens de wedstrijden in het Griffioen Volleybal-tenue.

Kan je een keer niet? Laat het weten!

Elk lid van een team doet ertoe. Jij ook. Je team rekent op je, bij trainingen en wedstrijden. Laat het daarom op tijd weten als je niet bij een wedstrijd of training kunt zijn. Als er te weinig spelers zijn bij een wedstrijd, gaat de wedstrijd niet door. Dat is te voorkomen door tijdig te laten weten dat je er niet bent.

Belangrijke rol voor ouders

De afspraak binnen s.v. de Griffioen Vollebyal is dat de ouders bij toerbeurt de kinderen naar de uitwedstrijden brengen en halen. Dit wordt door een van de ouders / trainer geregeld.

Elk jeugdteam heeft een begeleider/coach nodig tijdens de wedstrijden. Ook daarvoor doen we een beroep op de ouders. (De trainers van de jeugdteams kunnen dit niet altijd  doen; zij spelen zelf volleybalwedstrijden op vrijdagavond).

Lees ook voor ouders