Scheidsrechter Menno gehuldigd

In “De week van de scheidsrechter” hebben we namens de NEVOBO en s.v.de Griffioen Volleybal Menno Pit de gouden speld gegeven voor 40 jaar fluiten. Daarnaast heeft hij nog een oorkonde en een bos bloemen ontvangen.

Samen met zijn dochter Ferna van der Veen- Pit  heb we Menno ‘Overvallen” en hebben we daarna nog even heerlijk over de “goede ”tijd gesproken.

Menno heeft eerst samen met Fred de Lang heel veel gefloten voor de vereniging en de regio IJsselwadden. Dat groeide uit tot de 3e divisie niveau in het district Friesland.  Ook voor Rayon Heerenveen waren de heren veel onderweg.

Later voegde Harm van der Wal zich ook bij dit duo. De heren gingen veel vergaderingen voor de scheidsrechters af voor de vereniging, maar ook voor de regio zijn ze een begrip binnen de volleybalwereld. Menno was veelal binnen het Rayon de contact persoon en later werd hij ook aanwijzer voor de scheidsrechters.

Als er open plekken waren bij het Rayon, dan werden die door de heren opgevuld of er werd voor gezorgd dat ze werden opgevuld door anderen.. En dit zelfde gebeurde ook voor de verenigingen als ze in nood zaten met een te kort aan scheidsrechters.

Daarom is het ook zo belangrijk dat scheidsrechters gewaardeerd worden en is “de Week van de Scheidsrechters” in het leven geroepen op landelijk niveau.

Want zonder de scheidsrechter op de bok kan het spel niet beginnen. Op welk niveau dan ook.  Ieder seizoen ontvangen de scheidsrechters van onze vereniging een presentje als dank dat ze vrijwillig willen scheidsen bij ons. Net als alle andere vrijwilligers zijn deze mensen goud waard voor de vereniging.

Menno gaat enkele scheidsrechters van nu, waaronder ik zelf,  beoordelen en begeleiden tijdens de wedstrijden. Op deze wijze kan hij zijn kennis overdragen naar ons en groeien wij ook weer in ons kunnen op de bok. Maar, eerst moet Corona maar weer wat minder worden, zodat we weer wedstrijden kunnen gaan spelen op de “normale”manier.