SV de Griffioen

Update van de jeugd teams

De maand september is al weer voor bij en oktober gaat ook al bijna ten einde. Of te wel… de weken vliegen gewoon voorbij en voordat we het weten toosten we op 2018. Alle teams draaien nu hun trainingen en wedstrijden, maar o wat was de start zwaar. Zo mooi als de TC het voor de zomervakantie het op papier had zo veel moest er weer vergaderd, gebeld en besproken worden met deze of gene. En dat moest allemaal “even” tussen de bedrijven door, want ieder heeft natuurlijk ook zijn dagelijkse bezigheid. We hebben het weer gehad en iedereen is volgens mij nu tevreden en de punten komen bij veel teams ook al mooi binnen. Dat geeft ons als trainers, coaches en bestuur/ TC natuurlijk een heerlijk gevoel. Dan weten we ook weer even waarom we het ook alweer allemaal doen. Het genieten en beleven van het spel volleybal!

De beide A meiden teams spelen dit seizoen beide voor het eerst 1e klasse en dat gaat hen beiden heel goed af. De teams zijn krap, maar ze mogen elkander helpen en dat doen ze dan ook. Lekker veel trainen en knallen met die ballen. Ga ze volgen, want ze laten mooi spel zien!

De B mix weet nu ook niet wat hen overkomt. De ene winst na de andere winst wordt binnen gehaald en het is ook hier een gezellig team. De heren beginnen steeds harder te spelen en dat moet ook van mij, want de dames beginnen ook harder te slaan, dus de meppen komen ook terug. Alleen maar goed. De dames binnen het team worden hier ook pass-vaster door en ondanks de rode armen die soms toch wel pijnlijk zijn vinden ze het wel lekker! Ga zo door en blijf lekker knallen met die ballen!!

Dan komen we nu aan bij de 3 C teams. De beide C meisjes doen het beide heel goed. Hier komt al mooi spel in voor en de coaches geven aan de zijlijn de opdrachten en die worden uitgevoerd. Vanuit de coaches een heerlijk gevoel dat het klikt en voor de dames een hele prestatie wat ze nu al neerzetten. Op de trainingen zien we hardwerkende meiden. Vanaf het begin zijn er duidelijke regels neergelegd bij de teams en we hebben als trainers zijnde een hele kluif aan de drie teams, maar het gaat heel goed. Nieuw is de C mix er dit jaar bijgekomen vanuit de cmv. Twee samengevoegde CMV teams op niveau 6 spelende, die nu samen een team vormen. Eerst een beetje afwachtend, maar het gaat al steeds beter. Het was natuurlijk allemaal nieuw, maar ook hier worden mooie punten gemaakt en is het een gezellige mix groep. Dat beloofd wat in de C!!

De CMV heeft het eerste toernooi alweer gehad in Gorredijk. Ook hier waren nieuwe dingen. En dan moet je met name aan de spelregels denken. Hier is lang over vergaderd en zijn de voor en tegens tegen elkander weggezet ten bate van een mooier en beter spel voor de kinderen. Natuurlijk heb je hier ja en nee kampen in, maar ik denk dat de werkgroep vanuit de NEVOBO ( waar ik zelf ook in zit) goed zijn best heeft gedaan en dat de geluiden tot nu toe positief zijn. We blijven dit uiteraard volgen en evalueren dit en koppelen het dan weer terug naar het hoofdkantoor. Onze teams hebben mooi spel laten zien op niveau 4 en 5. Het was weer een genot om naar te kijken. Je ziet ze gewoon groeien qua techniek en spelinzicht. HEERLIJK!! Volgend toernooi doet niveau 3 en 2 ook mee. We houden u op de hoogte van de toernooien en trainingen. We hebben nu eerst een welverdiende herfstvakantie en dan gaan we daarna weer voor de punten naar het volgende toernooi!

In de volgende nieuwsbrief zullen we ook de jeugd even aan het woord laten en kunt u lezen hoe zij dit alles beleven. Blijf de jeugd en de CMV volgen en kom eens kijken. Ik weet zeker; bij velen zal het jeugdsentiment omhoog komen borrelen!!

Groetjes Tineke ( jeugd- cmv voorzitster)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *