SV de Griffioen

Mini’s

De jongste leden (6-12 jaar) van onze vereniging beginnen met CMV-volleybal. CMV (Cool Moves  Volley) zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau leert smashen, duiken, serveren en blokken. In totaal zijn er zes niveaus binnen CMV die er voor zorgen dat iedereen volleybal onder de knie krijgt en door kan stromen naar de jeugd.

Niveau 1 t/m 6

De mini’s beginnen met niveau 1, hier wordt er geleerd hoe er moet worden bewogen in het volleybalveld en hoe het spel gespeeld wordt door middel van gooien en vangen. Zodra de vang- en gooibewegingen sneller gaan wordt er binnen niveau 2 geleerd hoe er onderhands opgeslagen moet worden. In niveau 3 komt de pass aanbod om onderhands de bal te leren spelen. Wanneer de onderhandse techniek onder de knie is, wordt er bij niveau 4 geleerd bovenhandse ballen te spelen. Hierbij leren de mini’s ook hoe ze een set-up moeten geven. Nadat ze hebben leren opslaan, passen en het geven van een set-up, leren de mini’s in niveau 5 hoe er moeten worden aangevallen. In het laatste niveau komt het blokkeren van de bal er nog bij zodat ze alle aspecten van het volleybal onder de knie hebben en klaar zijn voor de jeugd.

Wilt u meer informatie over het CMV kijk dan op www.volleybal.nl/volleybal/kids-en-jeugd

Spelregels CMV 2013-2016

Trainingen

De mini’s trainen afhankelijk van het niveau op dinsdag tussen half 5 en 6 uur in sporthal de Nije Steense (zie trainingen), met uitzondering van de schoolvakanties. Maandelijks wordt er een CMV toernooi gespeeld op zaterdag ergens in de omgeving. Naast de reguliere trainingen worden er ook andere activiteiten georganiseerd voor onze mini’s zoals sinterklaas, teamuitje en ouder- en kind toernooi.

Interesse?

Voor meer informatie of voor een keer mee trainen neem contact op met de coördinator van de mini’s Tineke Sikkema-Lodewijk (Tel: 0612075142, email: jeugdcommissie@griffioenvolleybal.nl).