SV de Griffioen

Meisjes B1 weer een stapje dichterbij het kampioenschap!

Hoi allemaal,

Mijn naam is Else, ik ben middenaanvalster van de MB1. Vrijdag 3 maart was het weer zo ver, we mochten weer. Onze wedstrijd was tegen REVA MB1, zij staan zevende op de ranglijst. Wij draaien een heel goed seizoen. Een team wat al aardig lang samenspeelt, maar met twee nieuwe meiden. Waaronder ikzelf. Na twaalf gespeelde wedstrijden hebben we nu 35 punten, dit is voor nu genoeg voor de koppositie.

We kwamen aan in de sporthal. Het was er erg rumoerig, naast ons waren nog twee wedstrijden bezig. De vorige wedstrijd tegen REVA werd door ons gewonnen, met 3-0. We hoopten natuurlijk dat dit weer zou gebeuren en deden erg ons best, maar dit doen we natuurlijk altijd.

De eerste set begon super, we speelden veel drie keer en waren zeker de bovenliggende partij. De sporthal zat voor ons wel erg tegen. Achter de achterlijn hadden we weinig ruimte, wat zorgde voor redelijk veel voetfouten bij de opslag. Dit hield ons niet tegen, want de set eindigde in 6-25 voor ons.

Ondanks dat we de vorige set zo dik hadden gewonnen, moesten we er niet te makkelijk over denken in de tweede set. De vorige wedstrijd vielen we wat terug in de tweede set omdat we dachten dat we er al waren. We hadden voor nu geleerd om scherp te blijven.

De tweede set werd uiteindelijk ook zonder al te veel moeite gewonnen. Dit keer met 12-25. Wel werd het ons wat moeilijker gemaakt dan in de eerste set. De tegenstander werd steeds beter en wij moesten ook meer vechten. We kwamen dan ook met rode koppies en met overal zweetdruppels van het veld af.

Ook bij de derde set was het de bedoeling dat we zo snel mogelijk klaar waren. Het enige wat we wilden was natuurlijk met drie punten terug naar Wolvega. Dit is gelukt. De derde set pakten we met 14-25. We waren heel blij en opgelucht dat we de wedstrijd hadden gewonnen!

Zelf denk ik steeds meer aan het kampioenschap. Elke keer als we na het winnen van een set bij elkaar komen en ‘GRIFFIOEN’ roepen, zijn we steeds dichterbij. Het is een prachtige teamprestatie als het ons lukt. Ik heb er vertrouwen in!

Als je ons wil volgen en zien knokken naar het kampioenschap, dan kan dat. We spelen nog zes wedstrijden, waarvan vier thuis in de Steense. Misschien tot dan!

 
Lieve groet,
Meisjes B1 (Dyanthe, Anouk, Dina, Sandra, Nita, Jantina en Else)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *