SV de Griffioen

Jeugd

Vanuit de mini’s wordt doorgestroomd naar de jeugd. Kinderen vanaf 12 jaar spelen niet meer CMV, maar worden ingedeeld in een jeugdteam.

Jeugd C is bedoeld voor jeugd van 12 tot 14 jaar. Hier wordt er geleerd in een team te spelen van zes spelers en wordt er natuurlijk nog gewerkt aan de techniek, snelheid en conditie.

Jeugd B is bedoeld voor jeugd van 14 tot 16 jaar. Op dit niveau wordt er op ‘groot’ veld gespeeld en wordt het systeem spelen aangeleerd. Dit jaar heeft De Griffioen weer een Jongens B team én een Meisje B team.

Jeugd A is bedoeld voor jeugd van 16 tot 18 jaar. Bij jeugd A wordt er gelet op verbetering van het syteem spel om zo voor te bereiden op de doorstroming naar de dames of heren teams.

Trainingen

De jeugd traint op dinsdag tussen 6 en 9 uur afhankelijk van het niveau in sporthal de Nije Steense (zie trainingen), met uitzondering van de schoolvakanties. Onze jeugd neemt deel aan de regio competitie van Heerenveen, thuiswedstrijden zijn op maandagavond en uitwedstrijden op vrijdagavond.

Interesse?

Voor meer informatie of voor een keer mee trainen neem dan contact op met Tineke Sikkema-Lodewijk (Tel: 0612075142, email: jeugdcommissie@griffioenvolleybal.nl).