SV de Griffioen

Het avontuur van MB1

Na een zeer geslaagd seizoen, welke de meiden van MB1 met een kampioenschap hebben afgesloten hebben ze zaterdag 13 mei j.l. meegedaan aan een kwalificatietoernooi in de hoofdklasse. Het leek het bestuur een goed idee om de meiden daar heen te laten gaan met als insteek: Kijken waar de meiden staan en welk niveau passend zou zijn voor het volgende seizoen.

Waarom zou het bestuur zoiets willen?

Deze groep gezellige, zeer sportieve en gedreven meiden zijn in drie jaar tijd maar liefst twee maal kampioen geworden in de 2e klasse en hebben voornamelijk afgelopen seizoen relatief weinig tegenstand ondervonden. Natuurlijk hadden we van tevoren al allerlei opmerkingen te horen gekregen van diverse kanten dat het toernooi veel te moeilijk zou zijn, veel te hoog gegrepen, maar dat mocht de pret niet drukken!

Zaterdag zijn we met z’n allen vol goede moed vertrokken naar Bolsward met een aantal toeschouwers en natuurlijk een scheidsrechter. We schrokken er wel een beetje van dat wij als MA1 team zijn opgegeven terwijl wij nog B-meiden, zijn, maar goed volgend seizoen zijn wij A-jeugd. De wedstrijden gingen om 14.00 uur van start en duurde maximaal 30 minuten. Er werd 1 set gespeeld met een verschil van 2 punten. In totaal hebben de meiden 5 wedstrijden gespeeld tegen teams die allemaal al 1e klasse of regio spelen. Ze hebben laten zien wat ze kunnen en wat ze waard zijn en hebben naar mijn mening een topprestatie neergezet.

De uitslagen waren:

De Griffioen    –           SVW                : 11 – 25

Sneek              –           De Griffioen    : 25 –  2

De Griffioen    –           Joure               : 11 – 25

VCO58 1         –           De Griffioen    : 25 – 10

Far Ut              –           De Griffioen    : 25 – 13

Aan het einde van de dag was iedereen toch wel redelijk op, moe en een enkeling zelfs geblesseerd. Maar we kijken met z’n allen terug op een leuk, gezellig en vooral leerzaam toernooi. Voor het eerst even meedoen aan een kwalificatietoernooi van de hoofdklasse terwijl we altijd 2e klasse hebben gespeeld, kan ik met zulke eindstanden niet anders zeggen dan:

SUPER GEDAAN MEIDEN, IK BEN MEGA TROTS OP JULLIE!

Jullie trotse coach, Anneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *