SV de Griffioen

Heren 2 Kampioen!

Dit seizoen heeft het 2eherenteam van de Griffoen het kampioenschap binnen gehaald in de 2eklasse. Ondanks de krappe bezetting (7 spelers) is het de heren weer eens gelukt om toch weer eens kampioen te worden. Het viel de heren wel op dat het niveau van deze 2eklasse heel erg laag was.

In sommige teams van de tegenstanders speelden soms spelers welke wel hun vader konden zijn van onze spelers. Halverwege de competitie stonden de heren al op geruime voorsprong op de nummer 2 en hadden de heren nog maar 2 sets verloren waarvan ook nog 1 hebben weggeven wegens een blessure bij een tegenstander. Toen bleek al dat het herenteam de competitie zouden gaan winnen en dat zij zelf de uitslagen konden bepalen. Ondanks de bezielende training van Harrold Kuipers werd er weinig tot niet getraind door de heren maar waren ze wel fanatiek in het veld. Tijdens het spelletje werd menige speler even op zijn plek gezet door zijn medespeler als die in zijn ogen vond dat er niet fanatiek werd gespeeld maar dit leidde soms ook tot hilarische taferelen. Menige scheidsrechter keek ook verbaasd als er weer eens een combinatie werd gespeeld door de heren want dat waren ze niet gewend op dit niveau en soms ging het ook te snel voor ze wat soms  tot opmerkingen leiden van scheidsrechters van “sla die bal niet zo hard want ik kan hem niet volgen”.

Op vrijdag 30 mrt. 2018 konden de heren het kampioenschap binnen halen als er tenminste met 2 sets werd gewonnen van Word Kwiek. De heren waren hier erg op gebrand want men wilde beslist deze avond kampioen worden wat resulteerde in een 3-1 overwinning voor de mannen en dit werd nog even gevierd in de kantine van Word Kwiek waar ze ook nog eens werden getrakteerd door de tegenstander. Het kampioenschap werd verder in een van de lokale kroegen van Wolvega gevierd tot in de late uurtjes.

Op het moment van schrijven moeten de mannen nog 2 wedstrijden spelen en hebben tot doel gesteld om kampioen te worden met meer dan 100 punten. Op dit moment hebben ze 96 punten. Het team bestaat uit “hardhitter” Pieter Smeding, “2 handige speler” Jeroen Samson, “Bauke” Hendrik Huisman, “lekke koppakking” Frits Douma, “altijd op training aanwezig” Martijn Snijder, “de enige buiten Wolvega spelende speler” Menno Bosma en “last van schouder hebbende” Fokke Kuipers.

29694847_148357225995554_5908081737434528652_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *